Hvordan opsætter vi glasfilt og væv?

I forbindelse med opsætning af filt og væv sørger vi først for, at fladerne er helt rene. Sidder der gammelt tapet – eller væv – på væggene, fjerner vi det først.

Når vi har fjernet det gamle tapet, går vi fladerne efter for diverse revner, huller og ujævnheder. Vi spartler omhyggeligt ud og sliber, til fladen er helt glat og jævn.

Nu er væggene klar til, at vi går i gang med selve arbejdet.

Hvordan er processen?

Allerførst smører vi vævfilm på fladerne med en tandspartel eller en langhåret rulle i et jævnt lag.

Herefter skærer vi vævbanerne til og altid ca. 10 cm længere end fladens længde. Første bane sætter vi op ved en dørkarm eller et vindue og altid øverst med et ombuk på ca. 5 cm.

Vi sætter banerne op kant mod kant og glatter herefter vævet ud med en blød spartel, og vi sikrer os at alle luftlommer forsvinder.

Inden vævlimen helt har gennemfugtet vævet, skærer vi kanterne rene med en skarp hobbykniv.

Når vi er færdige med at sætte glasvæv op, og vævlimen er tør, ruller vi en god grunder på, der er beregnet til glasvæv. Det sikrer en mættet og ensartet bund.

Når du skal fjerne tapet

Skal du selv fjerne tapetet gør du klogt i at leje en tapetafdamper, fordi det letter arbejdet.

Derudover skal du bruge en god spartel til at skrabe tapetet af med, når det har løsnet sig fra væggen.

Spartlearbejdet

Når du skal i gang med at spartle, skal du huske at fugte huller og revner, inden du spartler.

Og du skal være opmærksom på, at huller og revner der er meget dybe, skal fyldes med spartel af flere omgange.

Det er i øvrigt en god huskeregel, at du straks vasker med en våd klud eller svamp omkring det område, der er spartlet og dermed får fjernet den spartelmasse, der naturligt vil være i overskud.

Det vil i sidste ende spare dig for noget slibearbejde – eller i alt fald minimere arbejdet. Det gør, at du får en glat og fin væg at male eller tapetsere på.

Hjælp til vævbaner

Skal du selv sætte det op, kan du sikre dig, at banens kant sidder lodret ved at bruge en lodsnor.

Du skal også huske at bruge en spartel af blød plast eller gummi.

Når du kommer til vævlimen, får du det bedste resultat ved at skære efter en lineal af stål.

Du skal i øvrigt huske, at i hjørnerne skal du dele banen, så den går rundt om hjørnet med ca. 2 cm. Den næste bane skal lappe over med den forrige med ca. 2 cm. Der, hvor de to baner lapper over hinanden, skal du påføre lim.

Det skal tørre i mindst 24 timer, før du kan begynde at male. Du skal også passe på, at du ikke overgrunder. Det kan du se ved, at fladen ser blank og våd ud. Gør den det, skal du matslibe.

Et godt råd er også, at du søger for en god udluftning og ventilation, mens fladerne tørrer. Du kan eventuelt sætte varme på, bare du husker at holde en normal stuetemperatur, så væggene kan tørre jævnt.

Nu er væggene klar til, at vi går i gang med selve arbejdet.

Skriv til os


    Vi vender tilbage på din henvendelse indenfor 48 timer.

    Orker du ikke selv at stå for opsætning af filt og væv?

    Hvis du ikke selv har lyst til at rode med opsætning af filt og væv, eller hvis du blot har spørgsmål til opsætningen, er du kommet til det rette malerfirma. Malermester Henrik Redke klarer gerne arbejdet for dig. Kontakt os og få et uforpligtende tilbud på din opgave.

    Indhent et tilbud