REPARER STUK

Stuk som i gamle dage er moderne

Boliger der er bygget før 1930’erne har eller har haft stuk i større eller mindre grad. Den typiske konstellation dengang var, at det var i stadsstuen, hvor husets gæster kom, at der var pyntet med de fine dekorationer i kanten af loftet og med den flotte stukroset i midten. I de såkaldte ‘hverdagsrum’ var der også stuk, de var bare meget mere afdæmpet i sit udtryk – de var helt enkelt udført.

Med tiden blev det lidt umoderne med stukdekorationer, og det var både den pyntede stuk og den mere enkle stuk med sit stringente udtryk. Det gjorde, at mange enten fjernede det helt, eller sænkede stuernes lofter, så stukken blev skjult af det nye loft.

I dag er der en vis tendens til, at det er ved at blive moderne med de gamle stuklofter igen. Det kan vi godt forstå, fordi et stukloft kan give mere varme i et rum, plus det fx også kan give din stue mere personlighed med den ‘ærbødige’ stukdekoration. Den kan danne en flot forbindelse mellem loft og væg.

Fra nu til før

Sidder du i en ældre bolig og har et stort ønske om at få de gamle smukke stukdekorationer ført tilbage, som de var før i tiden, kan vi hos malermester Henrik Redke klare det arbejde for dig. Det er uanset, om der skal støbes en ny stuk eller om den gamle stuk bare trænger til lidt fornyelse. Det kan gøres i form af enten afrensning eller decideret reparation. Vi kan reparere, og vi kan lave en helt ny stuk.

Vores ekspertise gælder, hvad enten det er en stuk, der er mere stringent i udtrykket, eller om det er en stuk med smukke ornamenter, roser og/eller figurer.

Kontakt

Har du spørgsmål om stuk, og hvad vi kan gøre for dig, er du velkommen til at kontakte malermester Henrik Redke. Vi er altid klar på spørgsmål om faglig viden og vejledning til dig.

Historie

Er du mere interesseret i hvad en stuk er og hvilken historie der går forud, kan du læse om det her:

hverringe.dk

bygningsbevaring.dk