MALING AF SOMMERHUS

Pift dit sommerhus op med en god gang maling

At male et sommerhus er ikke altid lige til. Der kan være mange muligheder. Hos malermester Henrik Redke står vi altid parate til at vejlede dig i, hvad der er det bedste for dit sommerhus.

Det er uanset, om vi skal lave det, eller du selv vil begive dig ud i det store ‘gør-det-selv-projekt’.

Eksempel på maling af sommerhus/træhus

Lad en professionel står for malerarbejdet

Inden vi går i gang med at male dit sommerhus, sikrer vi først og fremmest, at bunden er bærende. Vi tjekker, at sommerhuset ikke er fyldt med gamle brædder, lister eller andet, som er blevet rådne. Er det blødt, anbefaler vi, at det bliver skiftet.

På de flader der ikke fejler noget, vil vi både slibe eventuelle ujævnheder og rense for gammel maling. Når bunden er glat, ren og tør, går vi i gang med at male. Uanset om sommerhuset har gammel maling eller ej, så renser vi altid de områder, der skal males.

Det gør vi af den simple grund, at der altid vil være snavs på træet, og det er yderst vigtigt, bunden er helt ren og tør, inden der males.

En god beskyttelse

Vi bruger altid enten en heldækkende træbeskyttelse, som giver en ensartet overflade, eller en transparent træbeskyttelse, hvis du ønsker, at årerne i træet skal være synlige.

Vi sørger for at slibe mellem hver omgang af maling, de steder, hvor der kan forekomme ujævnheder, så dit sommerhus vil stå helt skarpt med en ensartet og plan overflade efter endt arbejde.

Vi glemmer ikke vinduerne, når vi maler

Præcis som de store flader på dit sommerhus gælder det også, at grundarbejdet er i orden på vinduerne. Vi tjekker vinduerne overalt for eventuelt råd og ujævnheder. Først når de ting er udbedret, går vi i gang med selve malerarbejdet.

Hos malermester Henrik Redke bruger vi en vinduesmaling, der er klæbefri. Derved undgår du, at fals og kant klistrer sammen, når vinduerne er lukket.

Gode tips til ‘gør-det-selv-projekt’

Det første du skal huske, inden du begynder at male

Inden du går i gang med at male dit sommerhus, skal du først og fremmest sikre dig, at bunden er bærende. Så du skal tjekke, at sommerhuset ikke er fyldt med gamle brædder og lister. Særligt med det henblik at undersøge om de er blevet rådne af årtiers slitage.

Hvis du ikke umiddelbart kan se, om træet eller listerne er rådne med det blotte øje, kan du stikke en skarp genstand ned i træet.

Du kan evt. bruge:

  • En spartel
  • En skruetrækker
  • Din fingernegl

Hvis træet virker blødt, så har træet det ikke godt. Og så anbefaler vi, at du får det skiftet ud med noget nyt.

De steder, hvor træet er fast og godt, men måske dækket af gammel maling, så er det vigtigt, du husker at få slebet det ned og renset malingen af, inden du begynder at male på ny. Du sliber det af med sandpapir, der er egnet til formålet. Der skal evt. en god omgang knofedt til, men arbejdet belønner sig.

Husk, at alt det gamle maling skal af. Bagefter er det en god ide at vaske med en god grundrens. Det kan eksempelvis være Flügger 37.

Er sommerhuset uden gammel maling, så skal du huske at rense træet grundigt, inden du starter med at male. Så er du sikker på at opnå det allerbedste resultat. Og et resultat der vel at mærke får sommerhuset til at fremstå flot i mange år.

Husk den gode beskyttelse

Når du har fået renset sommerhuset for gammelt maling og fået repareret eventuelle skader. Så kan du gå i gang med at male huset med en god træbeskyttelse.

Det er vigtigt, du tager en beslutning om, du ønsker en heldækkende træbeskyttelse, eller om du gerne vil have en transparent træbeskyttelse. Vi står altid klar til at vejlede dig, hvis du er usikker på, hvilken løsning der vil være den bedste for dit sommerhus.

Ved den heldækkende træbeskyttelse anbefaler vi, at du sliber mellem hver omgang maling på de steder, hvor du ser ujævnheder.

Sådan klarer du vinduerne

Ligesom ved væggene på sommerhuset, så skal grundarbejdet på vinduerne også være i orden.

Tjek om vinduerne er bæredygtige på overflader og lister.

Hvis du ikke kan se om overflader og/eller lister er rådne, så kan du også her stikke en skarp genstand ned i træet. Hvis det virker blødt, så anbefaler vi, du får træet skiftet.

Når du har tjekket for råddent træ, kan du begynde slibearbejdet med sandpapir, der er beregnet til vinduer. Husk også at give træet en vask eller grundrens, inden du begynder at male. Brug evt. Flügger 37.

Husk, fladen skal være tør, inden du begynder at male.

Hvis du vil undgå, at fals og kant klistrer sammen, når du lukker dine vinduer, skal du sikre, at malingen du bruger er klæbefri.

Igen skal du huske, at bruger en heldækkende træbeskyttelse, så skal du slibe mellem hver omgang maling.

Skal vi hjælpe dig med dit malerprojekt?

Har du spørgsmål til dit ‘-gør-det-selv’ projekt, eller vil du gerne have et uforpligtende tilbud på, at vi kommer og maler dit sommerhus? Så er du velkommen til at kontakte os.

Vi står altid klar til at besvare dine spørgsmål, eller finde et godt tilbud til dig.

Få et godt tilbud