MALING AF SOMMERHUS

Pift dit sommerhus op med en god gang maling

At male et sommerhus kan være mange ting. Hos malermester Henrik Redke står vi altid parate til at vejlede dig i, hvad der er det bedste for dit sommerhus.

Det er uanset, om vi skal lave det, eller du selv vil begive dig ud i det store ‘gør-det-selv-projekt’.

SOMMERHUSE/TRÆHUSE Først var det gråt, så blev det sort.

Når en professionel gør det Inden vi hos malermester Henrik Redke går i gang med at male dit sommerhus, sikrer vi først og fremmest, at bunden er bærende, det vil sige; at sommerhuset ikke er fyldt med gamle brædder, lister med mere, der er blevet rådne af årtiers slidtage fra vind og vejr som fx kraftige regnbyger og orkaner. Er det blødt, har træet det ikke godt. I sådanne tilfælde anbefaler vi, at det bliver skiftet.

På de flader der ikke fejler noget, men som formentlig er dækket med gammelt maling fra mange årtier, vil vi både slibe på eventuelle ujævnheder og rense for gammel maling. Det er ikke utænkeligt, at vi skal slibe mange gange for at få en jævn og glat overflade, det kommer an på omfanget af slitagen. Først når bunden er glat, ren og tør, går vi hos malermester Henrik Redke i gang med at male dit sommerhus.

Selvom dit hus ikke står med gammel maling, garanterer vi, at vi renser de områder, der skal males. Det gør vi af den simple grund, at der altid vil være snavs på træet, det kan ikke undgås, og det er yderst vigtigt, at bunden er helt ren og tør inden der males.

En god beskyttelse Hos malermester Henrik Redke bruger vi enten en heldækkende træbeskyttelse som giver en ensartet overflade, eller en transparent træbeskyttelse hvis du ønsker, at årerne i træet skal være synlige.

Om det skal være heldækkende eller transparent træbeskyttelse, vil Malermester Henrik Redke naturligvis rådgive dig om, inden vi går i gang med at male dit sommerhus.

Vælger du en heldækkende træbeskyttelse, vil vi naturligvis slibe mellem hver omgang maling på de steder, hvor der kan forekomme ujævnheder, således at dit sommerhus vil stå helt skarpt med en ensartet og plan overflade efter endt arbejde.

Det kan måske virke omstændigt med al det sliberi og afrensning, men vi gør det for at få det allerbedste resultat, så dit sommerhus ender med at fremstå flot og i mange år fremover.

Vinduerne skal også have en tur Præcis som de store flader på dit sommerhus gælder det også at grundarbejdet er i orden på vinduerne. Vi tjekker vinduerne overalt for eventuelt råd og ujævnheder, først når de ting er udbedret, går vi i gang med selve malerarbejdet.

Hos malermester Henrik Redke bruger vi en vinduesmaling, der er klæbefri. Derved undgår man, at fals og kant klister sammen, når vinduerne er lukket.

TIPS til ‘gør-det-selv-projekt’

Det skal du gøre som det første

Inden du går i gang med at male dit sommerhus, skal du først og fremmest sikre dig, at bunden er bærende, det vil sige; at sommerhuset ikke er fyldt med gamle brædder og lister med mere, der er blevet rådne af årtiers slitage fra vind og vejr som fx kraftige regnbyger og orkaner.

Hvis du ikke kan se, om træet eller listerne er rådne med det blotte øje, kan du stikke en skarp genstand ned i træet; det kan være en spartel, en skruetrækker eller blot din egen fingernegl. Virker det meget blødt, har træet det ikke godt. I sådanne tilfælde anbefaler vi hos malermester Henrik Redke, at du får det skiftet ud.

På de flader der ikke fejler noget, men som formentlig er dækket med gammelt maling fra mange årtier, er det vigtigt, at du både får slebet træværket og dermed renset al maling af, inden du begynder at male med ny maling. Hvis dit hus ikke står med gammel maling, er det alligevel yderst vigtigt, at du får renset træet grundigt, inden du går i gang med at male. Det sikrer det allerbedste resultat for en optimal maling af dine flader. Og et resultat der vel at mærke får sommerhuset til at fremstå flot i mange år.

Det gamle maling skal du slibe af med sandpapir, der er egnet til formålet. Der skal muligvis en god omgang knofedt til, men det hårde arbejde belønner sig i sidste ende. Det vil du erfare ved det færdige resultat, hvis du ikke får slebet og renset grundfladerne ordentligt.

Husk, at alt det gamle maling skal af. Når du er færdig med slibearbejdet, anbefaler vi hos malermester Henrik Redke at vaske med en god grundrens, fx Flügger 37.

Det var grundarbejdet.

En god beskyttelse Nu er dit sommerhus renset for gammelt maling og repareret for eventuelle skader, og du kan gå i gang med at male dit hus med en god træbeskyttelse.

Det er vigtigt, at du gør dig klart om du vil have en heldækkende træbeskyttelse, eller om du vil have en transparent træbeskyttelse, inden du går i gang. Er du usikker på om det skal være det ene eller det andet, kan malermester Henrik Redke vejlede dig.

Vælger du en heldækkende træbeskyttelse, vil vi anbefale, at du sliber mellem hver omgang maling på de steder, hvor der stadig kan forekomme ujævnheder, således at dit sommerhus vil stå helt skarpt med en ensartet og plan overflade efter endt arbejde.

Hvis du synes, det lyder som en voldsom og besværgerlig arbejdsproces, er du velkommen til at kontakte os for en uforpligtende pris, hvis vi skal gøre arbejdet for dig.

Så skal der males vinduer Husk! Her gælder det også at grundarbejdet er i orden.

Tjek om vinduerne er bæredygtige på overflader og lister. Hvis du ikke kan se, om overflader og/eller lister er rådne med det blotte øje, kan du stikke en skarp genstand ned i træet; det kan være en spartel, en skruetrækker eller blot din egen fingernegl. Virker det meget blødt, har træet det ikke godt. I sådanne tilfælde anbefaler vi hos malermester Henrik Redke, at du får det skiftet ud.

Præcis som med træfladerne på selve sommerhuset skal du også begynde med at slibe vinduerne med sandpapir, der er beregnet til formålet. Inden du påbegynder at male, skal du give det en vask/grundrens. Malermester Henrik Redke anbefaler Flüggers grundrens 37. Husk også, at fladen skal være tør, inden du begynder at male.

Hvis du vil undgå, at fals og kant klister sammen, når du lukker dine vinduer, skal du sikre, at den maling du bruger er klæbefri.

Bruge du heldækkende træbeskyttelse til dine vinduer, er det det samme her som ved de store flader; du skal slibe mellem hver maling, til du får en hel glat overflade. Udover at det ser flot ud, så opnår du også, at malingen hænger bedre fast og du får en bedre holdbarhed på vinduet/vinduerne.

Kontakt Har du spørgsmål til dit ‘gør-det-selv-projekt’, og ønsker du at være 100 % sikker på et godt resultat, så dit sommerhus står flot, er du velkommen til at kontakte malermester Henrik Redke. Vi er altid klar på spørgsmål om faglig viden og vejledning til dig.

Vi vil også gerne tage et møde hjemme hos dig om en professionel løsning af dit projekt.